Украински оръжейници модернизират бронетранспортьорите БТР-60, които бяха прехвърлени от България като

...
Украински оръжейници модернизират бронетранспортьорите БТР-60, които бяха прехвърлени от България като
Коментари Харесай

Ето в какво превърнаха българските БТР-60 в Украйна СНИМКИ

Украински оръжейници модернизират бронетранспортьорите БТР-60, които бяха трансферирани от България като част от военната помощ на Украйна. По-специално, бронираните транспортни средства са оборудвани с нова захранваща точка, спомагателна отбрана на бронята и съоръжение за наблюдаване. Това оповестиха наблюдаващи в украинския Мілітарний през днешния ден.

В материала се показва, че от български складове са получени 100 единици БТР-60 за потребностите на украинските въоръжени сили, които се нуждаят от рационализация, с цел да дават отговор на главните условия в изискванията на модерни бойни дейности. Освен това поради положението на старите машини, които са изписани, те би трябвало да преминат главен ремонт.

Междувременно наблюдаващи означават, че БТР-60 от руската ера претърпява много елементарна рационализация на съвсем всички параметри.
Основни подобренияШаси
На първо място, на бронираната техника се сменят износените мотори ГАЗ-40П, в това число скоростни кутии, с мощ 90 к.с. Вместо тях са инсталирани немски двойни мотори Deutz BF4M2012 с мощ 102 к.с. всеки. Така при бронетранспортьор с тегло 10,5 тона мощността нараства до 205 к.с.

„ Решението да се конфигурира по-сложна двойка от два елемента вместо един мотор се изяснява с желанието да се опрости и понижи цената на процеса на рационализация и да се понижи броят на интервенциите в дизайна на машината “, обясниха специалисти.
Дизайн
Дизайнът на бронираната машина също е леко изменен. Така вместо неуместните люкове на отделението за войски бяха изрязани порти за комфортно излизане на бойците. В допълнение, разположението на местата вътре е променено. Ако преди този момент те бяха ситуирани тил до тил, в този момент седалките са ситуирани една против друга. Предполага се, че сходно решение ще разреши да се разположат по-голям брой войски.
 български БТР-60  български БТР-60  български БТР-60 Оръжия и системи за ръководство
Въоръжението остава същото - 14,5 мм тежка картечница КПВТ, както и коаксиална 7,62 мм картечница ПКТ. Сега обаче са инсталирани нови мерници и термовизионни камери.

Водачът разполага с термовизионна система за нощно ръководство " SPO MBT ", създадена в Украйна. Той е показан от предна и задна камера с дневен и нощен видео канал, както и екран с надзорен панел.

Вътрешното съоръжение също е претърпяло промени. По-специално бяха конфигурирани цифрови радиостанции " Libid K-2RB " и навигационни системи SN-4215.
 български БТР-60 Бронезащита
Бронираните машини са получили и спомагателна ризница под формата на стоманени панели Armox 500T. Разработчикът съобщи, че е кадърен да издържи огън от стандартни дребни оръжия и тежки картечници.

Наблюдателите означават, че спомагателната ризница не е повлияла на амфибийните благоприятни условия на BTR-60. Според разработчиците пробното транспортно средство към този момент е прекосявало водоеми и е съумяло да доближи скорост от 10 км/ч.

Припомняме, че на 14 март министърът на защитата Тодор Тагарев заяви, че Украйна е получила всички обещани бронетранспортьори БТР-60 от България. Общо София трансферира в Киев 100 изведени от въоръжение бронетранспортьори, които са били на склад от 80-те години на предишния век.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР